27 Ekim 2009 Salı

GEZMİŞ CHP' YE KATILDI...


68 kuşağının gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, dün CHP'ye katıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, avukat ve yazar Eşber Yağmurdereli'nin de CHP’ye katılacağı yönündeki haberleri doğruladı.


Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, dün CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda üyelik formunu doldurarak CHP’ye üye oldu. Gezmiş’e, CHP Parti Meclisi üyesi Berhan Şimşek eşlik etti. Bora Gezmiş, Deniz Baykal’ın Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin 36. yıldönümü olan 6 Mayıs 2008’de yaptığı konuşmaya işaret ederek “Terör örgütü PKK’nin teslim olan üyelerinin Diyarbakır’da karşılanması sırasında yaşananlar bardağı taşıran son damla oldu. Sorumluluk almak, mücadele etmek gerekir. Anavatan Partisi’nde görev almama karşın sosyal demokrat çizgimizi kaybetmedik. Bugünler birlik beraberlik günleri. Bu gidişe ‘dur’ demek için beraber olmak gerekir” diye konuştu. Gezmiş’in üyeliğini, parti için onur verici bir katılım olarak değerlendiren CHP İstanbul İl Başkanı Tekin, CHP lideri Baykal’ın 6 Mayıs 2008 konuşmasını “tarihi bir konuşma” olarak değerlendirdi.

‘Oylar düştü, askıya aldı’

Şimşek, AKP’nin oy oranının demokratik açılım projesinin ve PKK’lilerin karşılanmasının ardından yüzde 16’ya düştüğüne, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da anketlerdeki düşüşü görmesinin ardından süreci askıya almaya çalıştığını söyledi.

KAYNAK: CUMHURİYET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder