22 Temmuz 2009 Çarşamba

GÖREVİNİ UNUTMA!

Mustafa Kemal gençliğe hitabede bize bazı görevler vermiştir. İşte Ata' mızın bize verdiği bu görevleri, nacizane, yerine getirmeye çalışıyoruz. Mustafa Kemal gençlere: " Birinci vazifen, Türk istklalini, Türk Cumhuriyetini sonsuza dek korumak ve savunmaktır. " demiştir. Bu görev bize bizzat Mustafa Kemal tarafından verilmiştir. Bundan daha legal bir kaynak olabilir mi? " Bu görev senin en kıymetli hazinendir. " demiştir. Mutluluğumuzu ise parasal çıkarlardan değil; bu görevsel hazinemizden kazandığımız hazdan elde ediyoruz. Ulu önder ardından bizi uyarmaktadır: " gelecekte seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek iç ve dış düşmanların olacaktır. " diyerek...
Biz kültürümüzden büyüklerimizi saymayı ve onların sözlerini dinlemeyi öğrenmiş bir nesiliz. Şimdi bizden bu öğüdü dinlemememiz beklenebilir mi? Hele bu bize Ata' mız tarafından verilmişse! Daha sonra da bize yol göstermiştir: " bir gün cumhuriyet ve bağımsızlığını korumak durumunda kalırsan, içinde bulunduğun durumun olanak ve koşullarını düşünmeyeceksin. " demiştir. " bu olanak ve koşullar çok elverişsiz olabilir. " Bir de öngörüde bulunmuştur durumumuz için: " İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada benzeri görülmemiş bir galibiyetin temsilcisi olabilirler. " Sizce de öyle değiller mi günümüzde? "
Zorla ve hile ile aziz vatanın tüm kaleleri zapt edilmiş, tüm tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. " Bugün savaşların fiili değil; fakat ekonomik alanda olduğunu düşünürsek, sizce bugün ekonomik anlamda işgal altında değil miyiz? Örneğin tersanelerimiz özelleştiriliyor, bu ekonomik bir işgal değil midir? Peki yabancılara büyük oranda toprak satışının önünü açan kanuni düzenlemeler? Savaşların salt topla, tüfekle yapılmadığı ortada. Ve bir öngörü daha: " Bütün bu durumlardan daha acı ve daha korkunç olmak üzere, yurdun içinde yönetim başında bulunanlar, aymazlık, sapkınlık ve üstelik hainlik içinde bulunabilirler. Dahası yönetim başında bulunan böyleleri, kişisel çıkarlarını yurduna girip yayılmış olan düşmanların siyasal amaçlarıyla birleştirebilirler."
Atamızın bu nasihatlerinin bugünkü koşullar içinde yorumlanmasını tamamen sizlere bırakıyorum.......
kaynak: CUMHURİYETÇİ HUKUKÇULAR DERGİSİ-ASIM ÇEKER' İN YAZISINDAN.

1 yorum:

  1. Merhaba kardeşim, çok güzel bir blog. Devamının gelmesi dileğiyle. Ben şu adreste AKPyi ve Fettullahçıları hicveden yazılar yazıyorum, bakmanı tavsiye ederim. Ileride de blogumun bağlantıları arasına ekleyeceğim bu blogu.

    www.laik-tepki.blogspot.com

    YanıtlaSil